Затварят зала "Асен Краешников" заради ремонт

Преподавателката Сашка Янева /в средата/ обявява победителите в конкурса "Земята на Левски"

Изложба от областният конкурс за рисунка "Земята на Левски" подредиха снощи в зала "Асен Краешников" от димитровградското училище СОУ "Васил Левски". Проявата е част от програмата, посветена на 50-годишния юбилей на училището.

Това бе и последното културно събитие преди да започне ремонтът на зала "Асен Краешников". В началото на годината димитровградският Ротари клуб събра средства за реконструкция на рушащото се помещение, поясни секретарят в КДК Анелия Радева.

Освен творби на деца от димитровградски училища, снощи бе открита и ретроспективна изложба от живота в училището от създаването му до днес. Много бивши учители и ученици уважиха проявата, а благодарност към тях изказа директорът на школото Антон Иванов.

Отличени бяха и 12 деца от различни възрастови групи в училища в региона за участието си в изложбата, наградите връчиха съветници от коалиция "Да" за Димитровград", които осигуриха и наградите. Колективна награда за активно участие получи харманлийското училище "Неофит Рилски".

Общинската съветничка д-р Даниела Филипова награди Мерелин -Георгия от 4 клас в СОУ "Любен Каравелов" за доброто й представяне в конкурса за рисунка.

Тази вечер в залата на театъра е концертът, посветен на 50-годишният юбилей на СОУ "Васил Левски" в Димитровград. Участие в него ще вземат бивши и настоящи възпитаници на училището, казаха от ръководството му.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини