Мобилните технологии вгорчават живота

Илюстрация: gizmodo.com

С постоянното навлизане на мобилните технологии в ежедневието на хората все повече се повишава напрежението и стреса от това да бъдеш намиран навсякъде и по всяко време. За сметка на влошеното качество на живота се повишава производителността на труда, предава Mobiledia.

Специално изследване на iPass разкрива как съвременните мобилни технологии вгорчават човешкото съществуване. 29% от участниците в социологическо проучване по темата са заявили, че бързите комуникации са им причинили проблеми в общуването с другите хора. 39% от хората са заявили, че се будят през нощта, за да проверяват дали има нещо ново в телефоните им. Процентът на последните в Азия скача до 55, пише kaldata.com.

Ръководителите на бизнеса използват мобилните телефони за всичко, включително за контрол над производителността и възлагане на задачи на служителите. Обикновените работници са във връзка със службата си дори в извънработно време. Това става чрез Facebook, електронната поща и обикновените мобилни комуникационни канали. Границите между дома и работата се размиват, което поставя хората в постоянен стрес.

Със засиленото разпространение на таблетите и смартфоните, които повишават продуктивността стават все по-явни и недостатъците, които съпровождат целия процес. Засегнати са хора с най-различни професии.

iPass са установили, че 91% от потребителите на смартфони проверяват устройствата си дори когато се предполага, че почиват. 41% от хората спят на една ръка разстояние от телефоните си.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини