НС осъди инцидента пред джамията, предупреждения за провокации и днес

Парламентът прие декларация срещу инцидента пред джамията миналия петък. За бяха 127 народни представители от 127 гласували.

Парламентарната група на "Атака" излезе пък с декларация, с която се разграничава от съществуващите провокации, че партията готви повторен митинг на 27 май. Във връзка с появилите се данни за нови провокации, появили се в интернет сайтове, Явор Нотев посочи:

Категорично заявявам, че не сме подавали уведомление за митинг на 27 май – петък. Ако някой провокира безредици или действия, с които нарушава обществения ред, то той няма нищо общо с партия "Атака".

Той посочи, че правят вътрешнопартийни разследване за запалването на рогозките пред джамията – до момента сме установили, че това не са членове на партия "Атака", каза той. Никога не съм призовавал към физическо насилие и унищожаване на чуждо имущество, се казва в декларацията от името на лидера на ПГ на "Атака" Волен Сидеров.

В декларацията на Атака се съдържа оценката за тези събития и разграничаването от тези събития.

Още вчера лидерът на "Атака" предупреди за възможни провокации и безредици по време на предстоящата петъчна молитва в джамията "Баня Башъ".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини