Джоли разбива мита за Клеопатра

Анджелина Джоли възнамерява да изненада зрителите с превъплъщението си в ролята на Клеопатра в нов филм, който ще опровергае мита за египетската владетелка като секссимвол и разбивачка на мъжки сърца, съобщи Контактмюзик.

Джоли ще изпълни ролята на легендарната египетска царица във филм на Дейвид Финчър. Новата лента трябва да се появи по екраните през 2013 г. във връзка с 50-годишнината от излизането на екран на филма "Клеопатра" с Елизабет Тейлър.

Звездата от поредицата "Томб Рейдър" е уверена, че новата версия на филма за чернокосата царица ще я представи в по-малко бляскава светлина в сравнение с образа й, пресъздаден на големия екран от Лиз Тейлър.

"Представите за Клеопатра са погрешни, заяви Джоли пред сп. "Стела". Смятах, че всичко се дължи на очарованието й, но след като прочетох някои неща за нея, си дадох сметка, че тя е била майка със силен характер, владеела е 5 езика и е била лидер. Изпълнението ми никога няма да се доближи до това на Елизабет Тейлър.

Опитваме се да се доберем до различни истини за Клеопатра като владетелка, а не като секссимвол, какъвто тя всъщност не е била. Дори виждането, че тя е имала много любовници, може да не отговаря на истината - възможно е в живота й да е имало само двама мъже. Ролята на Клеопатра несъмнено е много интересна, но египетската царица не е била голяма красавица."

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини