2 °C

Общината: Пазарът на череши край Крепост е законен

Въпреки, че е законен пазарът на череши край Крепост тази година е много слаб, разказа собственичката Диана Русева

Сергиите с череши край пътя за село Крепост са законни, заяви пред журналисти днес заместник-кметът на Димитровград Христо Колев. Изявлението, Колев направи в отговор на публикации в печатно издание, че общината събирала незаконни такси от търговците край пътя.

Още през юли миналата година е одобрена схема за ползване на общински терен за продажба на плодове и зеленчуци по ЗУТ, допълни зам.кметът. Тя е издадена с решение на Експертен съвет, на който е присъствал и представител на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Проверка на Dimitrovgrad.bgvesti.net  на тържището за череши край Крепост днес показа, че масите, разположени върху общински терени, се намират на 12 метра от крайната ограничителна линия на пътя. Това са сергиите, поставени от страната на село Крепост. Един от наемателите е Г.Братанова, която разказа, че от общината ги преместили на такова разстояние, за да се спазват изисванията.Търговците трябва да са извън обхвата (2 метра в страни от асфалтирания път) и сервитута (25 м от осовата линия на шосето) на пътя, за да се избегнат евентуални катастрофи.

На 12 метра от крайната ограничителна линия на пътя са разположени наемателите на общински терен, които продават череши

На 2 метра в страни от пътя са търговците, които попадат в сервитута на пътя. Понеже терена на градината е честен, тук продавачите не плащат наем на общината. Дияна Русева е собственичка на 10 декара от черешовата градина. Жената разказа, че вече тотално се е объркала от изискванията на КАТ, общината и ред институции. " Търговията тази година е съсипана, не стига, че реколтата е слаба, но и нищо не можем да продадем", оплака се Русева. Търговката допълни, че няма избор и ще стои тук докато има череши, защото това е един от начините за препитание на семейството й.

Търговията с череши тази година е една от най-слабите в 20 годишната история на тържището
Освен, че плащат на общината наем, търговците от страната на село Крепост трябва да имат и етикети с артикул и цена
Пътят край Крепост е един от най-натоварените

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
23 яну 2021
Последни новини