Бизнесът не дава пари за ремонт на изложбената зала

Дискотеката на "Планета Пайнер" остана празна снощи

Пред провал бе снощи организираното от седмици мероприятие за набиране на средства за ремонт на димитровградската зала "Асен Краешников" в местната дискотека "Планета Пайнер". В благотворителния търг на произведения на местни художници участваха едва шест души, от предварително заявилите участие 60 бизнесмени и предприемачи от Димитровград. ВИП-поканите струваха по 50 лв. а входът за всеки желаещ бе 3 лв.

Набраната сума от продажба на вход, покани и картини бе 1450 лв. Само три откупки бяха направени по време на търга, картина на Нено Александров за 301 лв. направи лидерът на тукашните социалисти Димитър Петров. С художествено произведение се сдоби и председателят на ОбС Катя Чалъкова, която плати сумата от 190 лв. Шефката на Бюрото по труда в Димитровград Антония Тюйлиева направи третата откупка на творба на стойност 225 лв. По време на благотворителната проява бе разиграна и томбола, от която също бяха набрани част от средствата.

Червеният лидер Димитър Петров направи първата откупка на картина на Нено Александров

За настоението на оредялата публика се погрижиха от Акустично джаз трио, група „Стрейт”, Забавно-духовия оркестър с новата им солистка Елеонора Сталева, „Ню кристъл бенд” и талантите на Балетен център "Галаксико".

Новата вокалистка на забавно-духовия оркестър Елеонора Сталева също бе част от благотворителната проява

"Видя се колко е загрижен бизнеса за културата", коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на Клуба на дейците на културата в Димитровград Инко Бургелов. Вложихме много усилия и труд в организирането на търга с надежда да съберем пари за окаяната зала,"Асен Краешников" допълни още Бургелов и каза, че ръководството на КДК не е отзаква и в бъдеще пак ще организира подобно мероприятие.

Златимир Колев от Балетен център "Галаксико"

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини