Дянков: Скоро увеличаваме всички пенсии

Не знам точната бройка на партийните отцепници, които са обявили принадлежност към нова партия. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Той заяви, че знае кои са депутатите, които са пренасочили партийната си принадлежност към ГЕРБ, но поясни, че работа е на партията да обсъжда този въпрос. Дянков призна, че има увеличение на субсидията на ПП ГЕРБ за първото тримесечие от тази година в сравнение със същия период на миналата, но поясни, че не знае с колко е увеличена, предаде КРОСС.

Министърът отново добави, че няма право да обявява независимите депутати коя партия подкрепят, защото така би нарушил Закона за личните данни.

„Парите са явни и всеки може да види какви са за всяка политическа сила", категоричен бе Дянков. „Законът за субсидиите е много явен и Министерство на финансите е просто един изпълнител."

Финансист номер едно каза, че вече е минало през Министерски съвет предложението за увеличение на минималната работна заплата и отново поясни, че от 1 септември то ще влезе в сила. Вицепремиерът поясни, че увеличаването на минималната работна заплата няма да увеличи партийната субсидия. Той бе категоричен, че бюджетът може да поеме всички плащания, които са свързани с това увеличение.

Във връзка с увеличението само на вдовишките пенсии, а не на всички пенсии, министърът уточни, че това не е дискриминация. „Ние ще тръгнем скоро към увеличаване на всички пенсии", съобщи Симеон Дянков.

Вицепремиерът каза още, че юнските данни на НАП, с които днес сутринта се е запознал, са доста обнадеждаващи. Рано е да се каже дали спасява кожата Красимир Стефанов, заяви още той.

Във връзка с пакта „Евро +", Симеон Дянков съобщи, че България ще започне да плаща след като се присъединим към еврозоната, а това ще стане чак след 3-4 години.

Министърът на финансите заяви, че изборите ще струват около 26 млн. лв. Той поясни, че сумата е толкова голяма, защото те ще бъдат 2 в 1. Симеон Дянков бе категоричен, че избори 3 в 1 няма да има в никакъв случай.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини