Димитровградски майки: Дайте пясък в пясъчника

Пясъчникът сега е опасен за малчуганите, защото те се замерват с камъни, казват майките

Да бъде поправен пясъчника в детския кът зад общината, настояват в подписка десетина майки от Димитровград. До дни те ще внесат в местната администрация молба, с която се надяват от благоустроителните фирми да им обърнат внимание. "Кръгчето" зад кметството е едно от най-посещаваните места за игра в Димитровград.

От месеци пясъчникът е празен, вижда се изолиращата настилка и камъните, поставени при строежа на детския кът. Вместо да се забавляват с кофички и лопатки, малчуганите често се замерват с камъни и разхвърлят чакъл около близките люлки. Според Валентина Георгиева, вече има и случай на ударено с камък дете, за радост без сериозни последствия.

Валентина и останалите родители смятат, че не би отнело много време в пясъчника да се постави отново пясък. Въпрос на организация и приоритети, заключават майките. И се надяват някой да им обърне внимание.

Децата играят с камъни, вместо с пясък

Детският кът зад общината бе изграден преди три години с подкрепата на известна верига хипермаркети, която има магазин в Димитровград. Паркът е със съвременни играчки и отговоращ на стандартите за безопасност. На няколко пъти вандали чупиха там люлки, но те бяха поправяни своевременно.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини