Заловиха банда обирджии тормозили хасковско от 2 г

46-годишен мъж от димитровградското село Злато поле се оказал тартор на престъпна банда за обири, действала на територията на Хасковска област. Това оповестиха днес от Областната дирекция на полицията, като посочиха, че групировката от шестима мъже е тормозира с кражби населението на региона цели две години.

Лидерът на групата в момента е зад решетките заради въоръжен грабеж, заедно с друг участник - 22-годишен мъж от Гълъбово. Трима от обриджиите, мъже от Димитровград, Злато поле и Черногорово в момента са в ареста с мярка "задържане", а друг от апашите е обявен за общодържавно издирване.

Обирите на бандата стартират през 2008-ма година с кражба на златни накити от дом в Димитровград, бижутата по-късно са продадени за 20 000 лв. Следват обири на оръжие в Симеоновград, както и опит да бъде изнесена метална каса от сградата на БКС в Димитровград през 2009 година. В списъка на ловките апаши е и кражба от заложна къща в Гълъбово, опит за палеж на дом в симеоновградското село Троян, обир на обменно бюро край паркинг Генералово. Шестимата обирджии са автори на множество кражби на гориво, използвали са крадени коли, които са били изоставени и палени.

От полицията уточниха, че са иззети множество доказателства за престъпната дейност на шестимата мъже, работата по случая продължава.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини