Лекове срещу махмурлук от цял свят

Древният шотландски лек срещу препиване с уиски се нарича Highland Fling и представлява сгорещен айран, в който се разбърква една чаена лъжичка метличина. Сместа се подправя със сол и черен пипер.

Водолазите пък лекуват махмурлука си, като вдишват струя кислород от кислороден апарат. Идеята е, че притокът на кислород засилва обмяната на веществата и разграждането на отровите.

Холистичният подход към характерното  е ръката между палеца и показалеца да се щипе силно в продължение на 30 секунди на всеки пет минути.

Румънският подход към препиването е да се пие чорба от телешко шкембе, богато подправена със сол, чесън, оцет и сметана.

Някои пуерториканци натриват с парче лимон подмишницата на ръката, с която ще вдигат наздравици, за да спрат махмурлука, преди да е започнал. Лимонът предотвратява обезводняването и главоболието, защото помага да се задържат течности.

В Република Тува срещу махмурлук се пие доматен сок, в който са пуснати чифт мариновани овчи очи.

Каубоите в Стария запад пък пиели чай от заешки барабонки.

Гуляйджиите в Древния Рим закусвали с овчи бели дробове и две яйца от бухал, а лекът срещу препиване в Древна Гърция били препържените канарчета.

Страдащите от махмурлук в Хаити първо правят вуду кукла от шишето с алкохол, виновник за страданието им, и после забиват 13 черни игли в тапата му.

Някои ползват твърде драстичен лек. Той се състои от цяло сурово яйце, чукнато върху сос Уорчестър. Сместа трябва да се погълне на една глътка, без да се разлее жълтъкът.

Японците подхождат изискано към лечението на махмурлука. Те съветват да се отхапе четвърт умебоши-слива направена на туршия, и да се остави да се стопи в устата. За по-тежки случаи се прилага цяла слива, която се разтапя за половин час.

http://ta6ak.com

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини