Лечков оправдан напълно

Пловдивският апелативен съд потвърди оправдателната присъда на Старозагорския окръжен съд по делото срещу кмета на Сливен Йордан Лечков, съобщиха от съда.

Лечков бе обвинен за това, че през месец март 2005 г. в гр. Сливен е поискал и приел от И.К. Г. дар за ОФК „Сливен 2000" - сумата от 5000 лв., която не му се следва, за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице в системата на Изпълнителна агенция по горите във връзка със службата му, за изграждане на ,Довеждащ водопровод за водоснабдяване на Селищно образувание „Кироолу" в землището на гр. Сливен", както и че през месец март 2005 г. в гр. Сливен, в качеството му на длъжностно лице - кмет на гр. Сливен, с цел да набави имотна облага за ОФК „Сливен 2000" възбудил и поддържал заблуждение у И.К.Г. и с това му е причинил имотна вреда в размер на 5000 лв., като е оправдан по обвинението по чл.210, ал.1, т.З, вр. чл.209, ал.1 от НК.

Пловдивският апелативен съд счита, че не може да се приеме за доказано по несъмнен и безспорен начин, повдигнатото обвинение срещу подсъдимия за осъществени от обективна и субективна страна през март 2005 г. в условията на идеална съвкупност престъпления.

На първо място – не е установено през месец март 2005 г. в гр. Сливен, Лечков, в качеството си на длъжностно лице, да е възбудил и поддържал заблуждение у пострадалия И.Г. с цел да набави имотна облага за ОФК „ Сливен - 2000" и с това да му е причинил имотна вреда в размер на 5000 лв.

На второ място, едновременно с това, по делото не е доказано Лечков да е искал и приемал от И.К.Г. дар за ОФК „Сливен - 2000", за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице системата на ИАГ във връзка със службата му за довършване на водоснабдяването на селищно образувание „Кироолу".

Решението не е окончателно и подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок от пред ВКС.

/Бел.ред. Ако разбрахте нещо, моля, напишете ни веднага!/

Повече тук http://www.youtube.com/watch?v=iNcXcZGS9W8&feature=share

Източник: kafene.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини