В Орфей продават храни с недоказан произход

Тези закуски трябва да са с етикет

Хранителни стоки без етикети бяха засечени да се продават в два обекта в най-големия хасковски квартал Орфей, съобщиха от хасковската Агенция по храните. Подобни стоки с неуточнен произход са били в оборот в заведение за бързи закуски и в кафе клуб. Според наредбата за етикетиране на храните, на всеки продукт трябва ясно и на български да е указан производителят, срокът на годност, съдържащите се в продукта хранителни вещества, добавки, ГМО, а също е евентуални вредни последствия и противопоказания.

Заведенията са били глобени.

Солена глоба е отнесло заведение в Димитровград заради неизпълнено предписание. Понеже това е втората санкция за обекта, на трети път той ще бъде затворен, заканиха се от инспекцията. Склад пак в димитровград е бил глобен за лоша хигиена.

Общо 81 проверки са извършили хранителните инспектори. Издадени са 7 предписания главно със забележки по сградния фонд на хранителните обекти. Оказало се че много от тях не могат да бъдат почиствани и дезинфекцирани, което налага промени , включително и конструктивни.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини