Задържаха Малкия Куман при опит за обир на златарско ателие

Двама криминално проявени са задържани рано тази сутрин при опит за обир на златарско ателие в столицата. Единият от задържаните - Малкия Куман, е известен с множеството си кражби и три присъди. Мъжете са се опитали да влязат в магазина на ул. „Софроний Врачански" към 5.10 часа тази сутрин. Гражданин ги видял и подал сигнал на телефон 112, съобщи пред „Фокус” зам.-директорът на СДВР Христо Терзийски. 
Полицейските патрули успели да задържат двама, които се опитали да избягат като хвърляли инструменти, маски и ръкавици под паркирани автомобили в района.

„Оказа се, че единият е стар наш познайник – 34-годишен мъж, който е с множество регистрации за кражби и има три присъди за кражби. Другият е 24-годишен мъж, който също има регистрации за кражби. Двамата са извършили опит да проникнат в златарското ателие, като са срязали предпазни средства на входните врати и щори”, обясни Терзийски.

По-късно от полицията съобщиха, че един от задържаните е известният с прякора си Малкия Куман крадец. 34-годишният престъпник има богато криминално досие, сочи справка на “Фокус”. Заедно с брат си, Големия Куман, той е известен с многобройните домови кражби и опити за кражби.
През лятото на 2010 година Големия Куман бе задържан в Асеновград при опит за кражба от златарско ателие. Бандата му се смятат за „специалисти” в квартирни кражби и обири. През ноември същата година Малкия Куман, заедно с още двама негови съратници, бе задържан в района на Шесто РПУ към СДВР след две домови кражби. Собствениците на обраните апартаменти тогава разпознали откраднатите си вещи.

След изтичане на 72-часовата мярка обаче, Малкия Куман бе пуснат на свобода с мярка за неотклонение подписка. През 2006 година рецидивистът бе задържан от полицията при опит за кражба от банкомат в ж.к. „Сухата река”, заедно с още един мъж по прякор Златния.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини