Димитровградски ученици на социална среща в Страсбург

Антония Филева

За участие в международна младежка среща за Страсбург днес замина група от Димитровград, в която влизат управителят на местния клон на "Фондация Джендър изследвания", преподавателката  Даниела Каналиева и ученикът Янко Георгиев от 12 клас в СОУ "Любен каравелов"и Диана Борисова от 10 клас в ПМГ-Димитровград.

Срещата наречена ENTER ще се проведе 14 до 18 септември и е под патронажа на Съвета на Европа, разказа Антония Филева. На този международен форум 180 младежи от Европа, ще изразят мнения, ще споделят опита си и ще направят препоръки за подобряване достъпа до социални права на младите хора от непривилегированите квартали. По този начин участниците ще допринесат за развитието на младежката политика на Съвета на Европа, допълни управителката на димитровградския клон на "Джендър изследвания".

 Срещата в Страсбург е в рамките на двугодишен проект на Съвета на Европа под надслов „Насърчаване на достъпа до социални права на младите хора от непривилегированите квартали”. Представител на Фондацията участва в проекта като обучаем в електронно обучение по темата и с осъществяването на младежки проект през 2010 – 2011 г., подкрепен от Европейската младежка Фондация, в рамките на който бяха осъществени серия от обучения по социални права на младежи и ученици в градовете Димитровград и Бургас.

 На младежката среща в Страсбург от България са избрани за участие бенефициентите от проекта на Фондация "Български център за Джендър изследвания" от Димитровград и Бургас. Те, заедно с младежи от страните от Съвета на Европа, ще отправят конкретни препоръки за подобряване на достъпа до социални права на младите хора от непривилегированите квартали. След края на срещата и до края на 2011 г. Съветът на Европа ще изработи официален документ с препоръки към държавите-членки, които те ще трябва да вземат под внимание. Този процес ще засегне и България, убедена е Антония Филева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини