Неохим влиза в състава на SOFIX

От понеделник, 19 септември, „Неохим“ АД влиза в състава на SOFIX за следващите шест месеца, реши Управителният съвет на Българската фондова борса. Решението произтича от ръста на финансово-икономическите резултати на компанията за миналата и първото полугодие на тази година, коментира Мария Василева - PR в завод "Неохим".

SOFIX е основният индекс на борсата, който следи движението в акциите на 15 от най-големите и активно търгувани публични компании.

От октомври м.г. насам продукцията на торовия производител се радва на високо търсене на вътрешния и международния пазар. През 2010-та дружеството приключи на загуба, по-ниска от тази през 2009 г. Но за периода от януари до края на август работи при оптимално натоварване и стопи този негатив, което повлия положително върху реализираната печалба.

От септември производствените мощности са спрени за годишен капитален ремонт. Ако не се изправи пред непредвидени пречки, от началото на ноември, когато ремонтът ще приключи, „Неохим“АД има достатъчно пазари за основния си продукт амониев нитрат, допълниха от дружеството. Те ще осигурят още по-голям финансово-икономически стабилитет на компанията, което неминуемо ще засили интереса към акциите на новото попълнение в индекса SOFIX.В момента акциите на дружеството се търгуват на БФБ на цена от 38,80 лв. за акция.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини