"Алма тур" обяви фалит

Всички дружества от групата на „Алма Тур” са в процедура по несъстоятелност от днес, предаде БНР.

Тази сутрин дружеството е внесло в съда документи за обявяване на фалит. Според закона, основният дял от тях ще бъде придобит от най-големия кредитор на дружеството, в случая това е Централна кооперативна банка, собственост на ТИМ, в която „Алма Тур” АД е заложило всичките си активи срещу кредит от 26 милиона лева. Сред кредиторите на дружеството са и други компании, собственост на групировката - ЗД "Армеец", "България ЕР". В залога са вписани дори мобилните телефони и принтерите, купувани от дружеството преди септември 2010 г.Компанията „Алма Тур” затвори софийския си офис на столичния булевард „Ал. Стамболийски”, информира Фокус. На входа на офиса е залепено прощално писмо, в което се посочва, че поради временни финансови затруднения, „Алма Тур – БГ” АД временно преустановява да приема нови резервации.

Пълният текст на писмото гласи:

"Уважаеми дами и господа, уважаеми клиенти, партньори и колеги на „Алма Тур”,

От името на целия екип благодарим за 20-годишното доверие, което ни гласувахте и което именно в тази юбилейна година не успяхме да защитим.

Считано от 21 септември 2011, „Алма Тур – БГ” АД, поради временни финансови затруднения, временно преустановява да приема нови резервации.За вече направените и платени такива, които компанията няма да може да изпълни, следва да се подадат заявления за възстановяване на сумите, като срокът, в който ще се случи това, фирмата ще обяви по-късно.

В тази връзка моля да се обръщате към Комисията за защита на потребителите относно възстановяването на суми от застраховка на ТО”.

Писмото е подписано с: Екипът на „Алма Тур БГ” АД

Информация за затворени офиси на "Алма Тур" дойде от различни места в страната.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини