Напрежението премина границите на Катуница

Тревожни сигнали изпълниха мрежата след безредиците в Катуница. Появи се и петиция  "За изселването на "цар Киро" и родата му от Катуница !"

Във facebook се появи група "Смърт за "цар" Киро! Око за око, зъб за зъб", която вече е събрала над 14 500 привърженици. Според информацията в нея протести са планирани утре в София, Пловдив, Варна и Бургас. Друга група - Всички към Катуница! Стига цигански тормоз! Да помогнем на българите там! има към 5000 членове.

Междувременно шествие се състоя и днес в Пловдив. Информацията за него също е противоречива. Според информация на участници в шествието, публикували мнения в социалните мрежи, няколко хиляди души са достигнали Аджасан махала в града. Посрещат ги роми, въоръжени с колове и лопати. За ексцесии обаче не се съобщава. Появи се клип в Youtube с пожар в Столипиново.

По-рано днес стана ясно, че премиерът Бойко Борисов не е доволен от действията на полицията в с. Катуница и според него тя е "изпуснала ситуацията". Той обяви, цитиран от БТА, че виновните за инцидента ще получат съответното наказание.

Първо, още вчера пратих главния секретар в Катуница и лично аз не съм доволен от действията на МВР, подчерта той, уточнявайки, че тази сутрин два пъти е говорил с вътрешния министър Цветанов.

Ето как изглеждаха нещата само преди ден в Катуница. Последваха опожарявания, арести, шествия.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини