Росен Плевнелиев в Неохим: Ще работя за преструктурирането на българската икономика

Кандидатът за президент, издигнат от ГЕРБ Росен Плевнелиев посети днес завод "Неохим" в Димитровград. Плевнелиев бе придружаван от кандидата за кмет на Димитровград, подкрепен от ГЕРБ Иво Димов. Двамата се срещнаха с ръководството на торовото предприятие и разговаряха за проблемите в тази област.

Росен Плевнелиев се поинтересува от историята на "Неохим", кога и как е създадено предприятието. Главният изпълнителен директор Димитър Димитров поясни, че на 5 ноември тази година "Неохим" навършва 60 години от основаването си. "По време на социализма тук са работили между 4 000 и 6 000 души, сега за почти същия обем работа заети в производството са 1 200 души", каза Димитров.

“За мен преструктурирането на икономиката е важно", коментира кандидатът за президент от ГЕРБ, като допълни, че 1,3 млрд. лв. държавни и европейски средства са предвидени за замеделието в бюджета догодина. Той се поинтересува как кризата се е отразила на производството в завода. От ръководството на “Неохим” признаха, че от 2008-ма до 2010 година е било трудно, сега обаче се усеща подем в селското стопанство, който повишава търсенето на азотни торове.

Кандидатът за президент от ГЕРБ Росен Плевнелиев се срещна с борда на директорите на "Неохим" АД

Цената на природния газ е решаваща за торовото предприятие, подчертаха от борда на директорите, тъй като близо 45% от производството на торове е за вътрешния пазар. Как държавата може да повлияе на този процес коментира още кандидатът за президент от ГЕРБ. Той благодари за поканата да посети структуроопределящото за страната предприятие и допълни, че често е идвал в Димитровград през последните години и е с хубави впечатления от тук. Росен Плевнелиев посети и цеха за амоняк в завода и се срещна с работниците там.

Кандидатът на ГЕРБ за президент раздаде множество автографи

След това, кандидатът за президент от ГЕРБ Росен Плевнелиев се разходи из централните улици на Димитровград, поговори си с гражданите и раздаде множество автографи.

Кандидатът за президент Росен Плевнелиев и кандидатът за кмет Иво Димов

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини