Audi RS3 Sportback за шампиони!

Обикновено, когато става дума за тунинг на Audi A3 (включително S3 или RS3), става дума за стандартния хечбек вариант. Малцина обаче се захващат със Sportback версията, както са направили сега момчетата от МТМ.

Немските тунери са подготвили спортен пакет за агресивния Audi RS3 Sportback, който увеличава мощността му с повече от 130 к.с. Тук е редно да подчертаем, че стандартно представителят на Инголщад притежава мощност от 335 к.с. и въртящ момент от 450 Нм.

Да, но след подобренията кончетата са вече 466, а въртящият момент е общо 600 Нм. Това е постигнато посредством модифициран турбокомпресор и нова спортна система за отработените газове (която осигурява и съответния качествен звук). Иначе от МТМ са си позволили да оптимизират и спирачките, така че да отговорят на скока в потенциала на колата.

Благодарение на всичко това тунингованият от МТМ RS3 Sportback може да ускорява до 100 км/ч за 4.1 секунди (спрямо базовите 4.6 секунди), а максималната скорост е скочила на 292 км/ч. Междувременно моделът е стъпил върху стабилни 19-цолови лети джанти.

Иначе за хората, които не искат да похарчат чак толкова пари (а и не са толкова авантюристично настроени), МТМ предлагат и по-малко увеличение в мощността – съответно до 410 к.с. и до 424 к.с. Цената на най-добрия пакет иначе възлиза на 10 600 евро.

Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини