Вазовци в Брюксел, наградени по проект

Екипът на проекта от ПМГ и техния ръководител

Европейските институции в Брюксел посетиха в рамките на два дни пет ученички от ПМГ "Ив.Вазов" в Димитровград. Визитата бе награда за успешно реализиран проект за доброволчеството, ръководител на разработката е директорът на гимназията Илияна Славова.

Денница Маринчева от 10а кл., Моника Кирова - 12б кл, Елена Добчева - 11г кл. Славка Василева - 11в кл. и Диана Полихронова - 12б бяха в представители на единственото училище в областта, което участва в проекта Европейска година на доброволческите дейности за насърчаване на активна гражданска позиция.  Инициативата е под патронажа на г-жа Илиана Иванова, депутат в Европейският парламент в региона.

По време на визитата си в Брюксел димитровградчани са наблюдавали истинско парламентарно засенаие и са следили отблизо работата на Европейската комисия и Европейския парламент. Учениците и техния ръководител са имали среща и с г-жа Илиана Иванова, както и са разгледали забележителностите на Брюксел.

Проектът е свързан с популяризиране на доброволческата дейност и провокиране на интереса на младежите към нея. В продължение на 6 месеца, в рамките от 3 до 5 часа седмично, възпитаничките на  гимназията изпълняваха дейности, които сами са избрали.  Всяка от тях трябваше да открие своя талант или любимо занимание, за да почувства наистина удовлетворението да бъде полезна за обществото. Проектът е реализиран в различни учебни заведения и детски градини, социални институции, полиция, пенсионерски клубове и др.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини