Възродиха златните години на димитровградския баскетбол

Сините и жълтите си дадоха среща под коша в зала "Младост"

Баскетболна среща от времето на златните години на този спорт в Димитровтград се проведе снощи в Спортна зала "Младост". По инициатива на ПП ГЕРБ под кошовете в залата среща си дадоха едни от най-добрите баскетболисти на БК "Компакт" и националния отбор преди години.

Че ще работи за възраждане на спортното минало на Димитровград в залата обеща кандидатът за кмет Иво Димов. "Ще подобрим спортната база, площадките, и условията за хизических занимания в училищата", увери още кандидатът на ГЕРБ.

Отборът на жълтите включваше Веселин Минчев, Димо Костов, Едуард Орлинов, зам.министърът на спорта Иван Ценов, Ивайло Равоцов, Валери Жечев, Любен Йосифов, Жоро Тодоров, Иван Донев, Драган Дюлгеров и кандидатът за кмет на ГЕРБ Иво Димов. Техен треньор бе легендарният Петко Маринов.

От страната на сините се състезаваха Димо Иванов, Борислав Миленков,Георги Керанов, Румен Пенев, Борис Арсов, Живко Господинов, Антон Хараланов, Стальо Иванов, Иван Цонев и Светослав Димитров. Треньор на този отбор бе Никола Попов.

Мачът бе наситен с емоции, атрактивни кошове, професионални умения и танци. В крайна сметка той завърши с победа на Сините, които натрупаха 48 точки. За отбора на Жълтите в актива останаха 43 точки. Доброто настроение в залата поддържаше фолк дивата Андреа и балет "Велвет". В края на проявата всеки от състезателите получи плакет, а като най-резултатен състезател в мача бе отличен Антон Хараланов, който натрупа 21 точки под коша.

Отборът на Сините
Отборът на Жълтите
Публиката аплодира любомците си от златните времена на баскетбола в Димитровград
Кандидатът на ГЕРБ за кмет Иво димов обеща да подкрепя спорта в Димитровград
Сред публиката бе областният лидер на ГЕРБ Иван Петров и човекът, дал рамо за съществуването на БК Компакт Иван Евлогиев
Румен Пенев/със синия екип/, до него е зам.министърът на спорта Иван Ценов

Андреа нагорещи емоциите в зала Младост
Балет Велвет

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини