Мъж почина от измръзване, два влака блокирани

Тежка е обстановката по пътищата в страната, предимно в Източна България, заради снега и силния вятър. Всички старопланински проходи са затворени. Два влака са блокирани в района на с. Радунци, община Мъглиж. Мъж почина от измръзване. Над 120 населени места са без ток.

111 пътници от два влака са блокирани на гара Радунци, след като спря токът. "Осигурено им е отопление. До два часа проблемът с превоза на пътниците ще бъде решен", обеща по БНР министърът на транспорта Ивайло Московски.

Десетки ученици бяха блокирани вчера в два автобуса. В един от най-засегнатите градове - Варна, училищата няма да работят днес.

Мъж почина от измръзване до свиленградското село Лисово, съобщи Нова телевизия. До късно снощи 7 деца и 8 възрастни са останали блокирани на пътя до селото. Мъжът е починал в линейката на път за болницата.

От вчера на обяд семейство е закъсало в района на Стара река в Сливенския Балкан заради обилния снеговалеж. Тази нощ е свършило и горивото в автомобила им и те не могат да се отопляват. Манол Митев, неговата съпруга и синът му нямат вода и храна.
Митев съобщи за bTV, че е сигнализирал на Гражданска защита, откъдето са изпратили спасителен екип, но и той е претърпял повреда. В момента друг екип пътува към мястото, където е блокирано семейството.

Огромна колона от автомобили и ТИР-ове се образува тази сутрин на пътя преди Велико Търново, в района на село Балван. Хората там не могат да продължат пътя си заради непочистен път.

Старопланинските проходи са затворени, с изключение на прохода Витиня.
Огромно задръстване има на прохода на Републиката.

50-60 автомобила са блокирани в Ришкия проход. През цялата нощ там е вилняла снежна буря. Шофьорите са подали сигнал на телефон 112, но все още помощ не е изпратена. Колите не могат да продължат пътя си, тъй като са се образували снегонавявания.

Изключително тежка е ситуацията в Габровска община. Снеговалежът продължи през цялата нощ и в града снежната покривка е около 35 см.
Освен прохода Шипка са затворени пътищата Габрово-Дряново, Габрово-Трявна, Габрово-Узана. Единственият вход за областния център е от Севлиево.

Закъсали автомобили има на прохода Обзор – Несебър. Два автобуса са закъсали между селата Моравица и Кавлак, община Антоново, на пътя София - Варна.
Пътят Добрич-Варна е затворен поради задръстване от автомобили.  

Заради наводнение на мазетата плановите операции в АГ болницата във Варна са спрени, съобщиха от лечебното заведение. Лекарите ще поемат само спешните случаи. Въпреки затрудненията парното в болницата работи.
Днес във Варна е обявен неучебен ден

Валежите и силният вятър в Източна България ще продължат, с тенденция за утихване до края на деня във вторник.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини