Провокират деца и възрастни открито да говорят за насилието

Училище "Алеко Константинов" ще бъде домакин на Кръгла маса за превенция на насилието на 27 октомври

Кръгла маса, на която ще бъдат дискутирани различни прояви на насилието в училище организира след седмица димитровградската фондация "Подари усмивка". Проявата, която цели да се даде гласност на проблема е част от проект, по които фондацията работи от месеци.

Домакин на кръглата маса ще бъде училище "Алеко Константинов", в нея са поканени да участват педагози, възпитатели, ученици, както и представители на Отдела за закрила на детето, Детска педагогическа стая, Центърът за обществена подкрепа, Комисията за борба с противообществените прояви. 

"Насилието в училище е проблем, по който много малко се говори, искаме да провокираме децата да споделят открито за такива случай и как можем да им противодестваме", сподели Наталия Делчева от Управителния съвет на фондацията.

Проектът срещу агресията и насилието в училище се реализира в ОУ"Алеко Константинов" и Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии "Проф.д-р Асен Златаров". В продължение на 25 месеца с децата в тези две училища ще се организират мероприятия, на които те ще разкажат какво разбират под агресия и дали са я срещали. През юли по този проект вече бе организирано състезание по плажен волейбол.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини