ГЕРБ почете хората, благодарение на които Димитровград е зелен

По инициатива на ГЕРБ бяха почетени първите инженери и специалисти, озеленили Димитровград

Мраморна плоча, с надпис изразяващ благодарност към първите инженери участвали в озеленяването на Димитровград подари ПП ГЕРБ. Символично плочата получи инж. Гюрга Василева, една от първите специалисти, помогнали за превръщането на града в красива градина. Развълнувана, възрастната жена разказа как е пристигнала тук, заедно със своя съпруг инж. Васил Василев и са се включили в засаждането на милиони дървета и храсти. 

"Пожелавам на днешните жители на града да работят с такъв ентусиазъм, с които ние се трудихме", каза Гюрга Василева. Кандидатът за съветник от листата на ГЕРБ Веселин Милев поясни, че по предложение на групата на ГЕРБ още на тървата сесия на новия ОбС е бъде предложено място за поставяне на мраморната плоча.

В рамките на проявата кандидатът за кмет от ГЕРБ Иво Димов, водачът на листата Катя Чалъкова и кандидатите за съветници Веселин Милев, д-р Вълчо Митрушев, Диян Георгиев и Красимир Янев се срещнаха с представители на културната общонст в Димитровград.

"Един кмет не може да е компетентен по всички въпроси, обещавам че ще се вслушвам в това, което ми предлагате", заяви кандъдатът за градоначалник Иво Димов. Той очерта посоките, в които смята да работи, ако бъде избран за кмет. Това са цялостен план за развитието на културата в Димитровград, който да бъде подложен на обществено обсъждане, инвестиране в творби на млади автори, развиване на връзките с побратимените градове. "Димитровград ще върне славата си на столица на поезията", каза още Димов, като добави, че една хубава традиция като Пленерите на художници от страната вече се възроди.

С икона на Св.св.Кирил и Методии дариха творците Иво Димов с пожелание да държи сърцето си горе

Кандидатът за съветник Веселин Милев получи от културните дейци пътуваща икона

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини