Димитровградски деца грабнаха второ място в състезание по куилинг

С второто място от състезание по техниката куилинг се завърнаха преди дни трима възпитаници на димитровградското ОУ "Алеко Константинов". Иван Петров от 5 б клас и Татяна Станилова и Росен Русев от 5 г клас взеха участие в надпревара по хартиената техника във Варна, похвали се ръководителят им Боряна Петрова. Отборът на димитровградчани е седемчленен, но здравословни проблеми попречили на останалите деца да се включат, разказа пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Петрова.

От 2008-ма година в училище "Алеко Константинов" има школа по куилинг, заниманията са много интересни за децата, поясни ръководителката. Тя посочи, че най-голямото постижение на димитровградчани е 4-вото място в онлайн конкурс по куилинг в Русия, както и многобройните им участия в проявите на ОП "Детски и младежки център".

Димитровградският отбор по време на съзтезанието във Варна

Куилингът или квилингът е хартиено изкуство, което се използва за изработка на картички, картини, фигури, украси и др. Използват се хартиени ленти с различна ширина и дължина, навиват се и се слепват за създаване на декоративни конструкции. Хартията се навива около паче перо, игла, клечка за зъби и др., за да приеме основната форма на навито кръгче, което се оформя допълнително в зависимост от изработвания детайл. Чрез различните хартиени форми и начини на слепване се получават цветя, листа, декоративни модели.

Творбата, с която децата от ОУ "А.Константинов" са спечелили второ място

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини