10 см стигат, отсякоха хирурзите

С цел да се внесе яснота по въпроса за размера на мъжкия полов орган, френската национална академия по хирургия обяви, считания за нормален, размер на въпросния атрибут. Така според медиците средната му дължина в спокойно състояние е от 9-9,5 см, а в ерекция от 12,8 до 14,5 см. Обиколката в покой е от 8,5 до 9 см, а във възбудено състояние от 10-10,5 см.

Френските хирурзи приведоха мерките заради  зачестилите случаи на необосновани операции за уголемяване на мъжкото достойнство. По данни на академията за интервенцията в повечето случаи настояват самите мъже, чиито параметри напълно съответстват на анатомическата норма. Медици са изчислили, че 85% от обърналите се за хирургична помощ мъже нямат нужда от подобна операция.

Използваните в днешно време методи за корекция на размера на члена имат ограничена ефективност и носят голям риск от усложнения, категорични са френските специалисти. Прилагането им е допустимо само при вродени аномалии при развитието на половите органи или за корекция след преживяна травма или онкологично заболяване.

Когато мъж с нормални размери настоява за операция за уголемяване, лекарят трябва да откаже вежливо и да обясни необоснователността на искането, съветват от академията.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини