Забраниха алкохола и пазара преди балотажа в Димитровград

Заповед за забрана продажбата и сервирането на алкохол във времето от 22:00 часа на 29 октомври до 20:00 часа за 30 октомври издаде Вр.И.Д. на община Димитровград Красимир Минев. В заведенията за обществено хранене и другите подобни публични места няма да се предлагат спиртни напитки. Изключение се прави само за заведенията, където се провеждат сватбени и семейни тържества.

Необходимата организация в изборния ден да подготвят Общинска аднминистрация, Полицията, Пожарната служба, далекосъобщителните оператори и фирмите по електрозахранването е посочено още в заповедтта на временния кмет Минев. Контрол по изпълнението й се възлага на зам.кметът Христо Колев.

Аналогична бе забраната за продажба и сервиране на алкохол и преди първия тур на изборите в димитровградско. Целта е да се избегнат неприятни инциденти в деня на вота. Втора неделя този месец няма да работи и прочутото димитровградско тържище. За да не разконцентрирват избирателите в деня на вота, търговците пуснат кепенци на сергии и павилиони на 30 октомври.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини