С шампанско и заря поливат победата в ГЕРБ

Иво Димов от ГЕРБ води с 57% спрямо 42% за кандидата на "Да за Димитровград" сочат данните от 40 обработени протокола на Общинската избирателна комисия, каза шефът й Димитър Гавазов. Обработката на протоколите тече и в момента и очаквано ще продължи през цялата нощ. Представители на секционните избирателни комисии прииждаха пред зала Гросето, където търпеливо чакаха реда си за приемане на бюлетините и документацията.

Междувременно в щаба на ГЕРБ вече бяха приключили с паралелното преброяване от всички 91 секции, което сочи че 53,42 % от избирателите са подкрепили Иво Димов, а 46,58% Катя Панева. Членове и симпатизанти поляха изборната победа с шампанско и заря в офиса на на партия на бул."България".

Пред журналисти Иво Димов коментира неофициалните данни от гласуването, които го класират първи. Той каза, че е очаквал победата, тя е изстрадана, но сладка. Димов направи заявка за много работа от тук нататък и търсене на консенсус в новия Общински съвет. Успоредно с победата на своя кандидат, от ГЕРБ обявиха и новия депутат в Народното събрание. Това е Катя Чалъкова, която ще заеме мястото на Димов в парламента.

Катя Чалъкова ще заеме мястото на Димов в Народното събрание

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини