Отличиха най-добрите в турнира Черноризец Храбър

Част от грамотите на отличените деца връчи директорът на Езиковата гимназия в Димитровград Красимир Кръстев

Най-добрите математици от 2-ри до 8 клас, участвали в турнира "Черноризец Храбър" бяха отличени днес с грамоти и награди днес. Логическата надпревара се проведе в деня на народните будители и привлече над 300 деца от Хасково, Кърджали и Димитровград.

За отличното представяне на децата и старанието, което положиха споделиха впечатления председателят на секцията на математиците Катя Чалъкова и секретарят Антоанета Шаркова, които връчиха грамотите на част от децата. Останалите отличия поднесе директорът на училището -домакин на турнира Езиковата гимназия в Димитровград.

Във възрастовата група на втори клас с най-много точки -83 първи е класиран Петър Иванов от ОУ"А.Константинов". При третокласниците наградата отиде при Даниел Янков от ОУ"Пенчо Славейков", който има 118 точки. Гергана Гочева, четвъртокласничка от същото училище е първа в своята възрастова група и има 119 точки. Надежда Цветкова е победител при петокласниците със 114 точки. Тя е от ПМГ"Ив.Вазов", от където е и първенецът при шестокласниците Милен Георгиев, който има 98 точки.

При седмокласниците първи е изявеният математик Марио Илиев отново от ПМГ, които е натрупал максималните 122 точки. Теодор Жеков е победител при осмокласниците, възпитаникът на същата гимназия има рекордните 132 точки в "Черноризец Храбър". победител при деветокласниците е момче от Кърджали - Иван Герганов, които има актив от 144 точки.

Анджела Иванова е първа при 10 клас, възпитаничката на ПМГ-Димитровград е натрупала 125 точки. При 11 клас първото място отиде при Господин господинов от същото училище, а в 12 клас наградата грабна Силвия Савова от хасковската езикова гимназия.

Победителите си направиха снимка за спомен
Секретарят на Секцията на математиците Антоанета Шаркова обяви, че следват още два математически турнира през декември - "Иван Салабашев" и Коледния

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини