Огромен шах и лятно кино поиска ученическият парламент от Иво Димов

Общинския ученически парламент и доброволци от Детския център се срещнаха с Иво Димов днес

Какво са свършили през последната година отчетоха днес от Детски и младежки център и Общинския ученически парламент в Димитровград на първата си среща с новоизбрания кмет Иво Димов. Младите хора представиха проектите, в които участват и своите предложения за подобряване на живота и градската среда.

Сред тях са повече осветление в района на бившето кино "Дружба"и засилена охрана пред посещавани заведения в града. Младежите настояваха още за лятно кино, химически тоалетни, както и огромна шахматна дъска с фигури.

Младежите коментираха и идеята за лятно атрактивно влакче, което да обикаля трите квартала, както и вариант в града да бъде изградено заведение от веригата "Макдоналтс". Същото поискаха преди два дни и малчугани от детските градини, пак на среща с градоначалника Димов.

Кметът покани младите парламентаристи да присъстват на сесиите на ОбС, което, според него ще бъде полезно за тях в израстването им като обществено ангажирани личности. С Димов младите хора говориха и за възможността да бъдат насочени целеви средства за дейностите на Общинския ученически парламент. Става дума за сумата от 5 000 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини