Общината зове димитровградчани да не крадат пясъка срещу поледиците

Зам.кметът Христо Колев призова да не се краде пясъка, които обезопасява пътищата през зимата

Апел към не толкова съвестни димитровградчани, които задигат купчинките с пясък, обезопасяващи заледените пътища в града през зимата отправи днес зам.кметът Христо Колев. На среща с журналисти той коментира, че миналата зима поставени от общината купчинки са били отмъкнати. "Ще сложим нови, но нека хората не посягат на тях, защото ако пътят е обезопасен може да бъде спасен човешки живот", каза Колев.

Той за пореден път призова жителите на града при първия снеговалеж да преместят паркираните покрай тротоарите коли, за да не пречат на снегопочистващите машини. "Ако това стане, почистването на улиците ще става по-бързо и няма да се губи време", каза зам.кметът. В противен случай от местната администрация обмислят вариант за сериозни сакнции на шофьорите, подходили небрежно към проблема. Както и преди Колев намекна, че в действие вероятно ще бъде пуснат общинския паяк.

Вчера комисията по снегопочистването към общината е провела среща с фирмите, отговарящи за тази дейност и всички специализирани органи. Уточнени са били последни детайли и реакции при първия снеговалеж в общината, каза още зам.кметът Колев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини