Задържаха мъж при опит да убие таксиметрова шофьорка

39-годишен мъж е задържан за опит за убийство на таксиметрова шофьорка в столицата тази сутрин. Това съобщи за Агенция “Фокус” старши комисар Валери Йорданов, директор на СДВР. Сигналът за инцидента е подаден около 6.30 часа на тел. 112 от ранената жена, допълниха от пресцентъра на МВР.

59-годишната таксиметрова шофьорка съобщила, че е ранена от клиент в жк. "Дружба". Незабавно на място били изпратени три автопатрула. Жената била в съзнание и дала точно описание на извършителя. След кратко преследване той бил заловен до езерото в квартала. При задържането мъжът се опитал да изхвърли във водата ножа, с който намушкал жената, но не успял.

Пред полицаите пострадалата разказала, че взела клиента, видимо употребил алкохол, от дискотека в Студентския град. Той не пожелал да каже точния адрес, а споменал, че ще я упътва в процеса на шофиране. Когато наближили езерото, мъжът я накарал да спре колата, а при отказа й извадил от обувката си нож и я порязал по ръката. Пострадалата оказала съпротива, напръскала го със спрей, което го озлобило още повече. Тогава той я пробол два пъти в гърдите, след което излязъл от колата и побягнал.

Задържаният е 39-годишен от кв. Горубляне и е криминално проявен и осъждан. Мъжът е с регистрации за притежание на взривни вещества, нанасяне на средна телесна повреда, шофиране в нетрезво състояние.
Образувано е досъдебно производство. 

„Работи се и в момента. Жената е в болница, стабилизират я”, допълни старши комисар Йорданов. По думите му извършителят все още мълчи и не казва каква е причината за нападението.

По информация на БНТ обаче причина за нападението е, че мъжът се е опитал да блудства с шофьорката.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини