Най-страшните мостове в света

Дървени дъски, ръждясала тел, поразкъсани въжета, главозамайваща височина, неприятен вятър – това си представят повечето хора при споменаването на словосъчетанието страшен мост. Дали обаче най-страшните мостове в света отговарят на това описание, предстои да разберем с бърз поглед към някои от тях.

Capilano Suspension Bridge (по-горе)

Висящият мост се намира в Канада. Построен е през далечната 1889 г., като дължината му е 137 метра, а височината – 70 метра. Разходката по него може би не е особено опасно преживяване, но определено повдига адреналина заради сравнително тясната пътека и подскачащите кедрови дъски по нея.

Trift Suspension Bridge

Един от най-дългите и високи пешеходни висящи мостове в Алпите – Trift, е построен през 2004 г., за да помага на алпинистите да достигат до хижа, която преди това е била недостъпна заради ледник. През 2009 г. са добавени по-високи перила и допълнителни кабели, за да се пребори люлеенето вследствие на бурния вятър. Преминавате по моста обаче все още изисква голяма смелост.

Royal Gorge Bridge

Намира се в Колорадо на височина от близо 290 метра, което го прави най-високият висящ мост в САЩ. Хората със страх от височини ще го определят като непреодолимо препятствие на пътя, особено като се има предвид, че стабилизиращите кабели не са подновявани от 1982 г. насам.

Seven Mile Bridge

Мостът е дълъг близо 12 км, което само по себе си е достатъчно плашещо. Тъй като се намира във Флорида, той е изложен на постоянна опасност от урагани. Въпреки че изглежда стабилен, надали са много смелчаците, които са готови да преминат по него по време на буря.

Volgograd Bridge

Мостът с дължина 7 км се издига над река Волга. Пуснат е в експлоатация през 2009 г., a само година по-късно да е затворен за няколко дни, заради странна вълнообразна нестабилност на пътя. Властите смятат, че става дума за земетресение, сеизмолозите обаче отричат подобна версия. Мистерията около случката и до ден днешен не е намерила обяснение.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини