Юнайтед разби Фулъм, Бербатов вкара красив гол с пета

Фулъм загуби у дома от Манчестър Юнайтед с 0:5 в среща от 17-ия кръг на английската Висша лига. Българинът Димитър Бербатов влезе като резерва в 77-ата минута на мястото на Дани Уелбек и в последната 90-а минута оформи крайното 0:5 след феноменален гол с пета, предаде БЛИЦ.

Още в 5-ата минута португалецът Луиш Нани проби по лявото крило и центрира остро по земя, след което топката достигна до непокрития Дани Уелбек, който от границата на вратарското поле вкара за 0:1. В 20-ата минута бранителят на гостите Фил Джоунс изби топката в корнер от краката на Брайън Руис и се контузи, което наложи принудителната му смяна. На негово място в игра се появи Ашли Йънг. Антонио Валенсия се върна като десен бек, а Йънг заигра по лявото крило. Юнайтед продължи да натиска и в 27-ата минута след центриране от корнер на Райън Гигс топката достигна до Нани, който с глава прати топката в долния десен ъгъл на Стокдейл за 0:2.

Пет минути по-късно Сендерос изблъска Уелбек в наказателното поле на Фулъм, но реферът прецени, че няма дузпа. Две минути преди края на първата част Нани подаде към Райън Гигс, който от точката на дузпата с левия крак прехвърли Стокдейл за класическото 0:3. При шута на уелсеца имаше рикошет в крак на защитник на домакините и това заблуди стража на Фулъм.

След почивката Фулъм започна по-активно и имаше приемущество във владеенето на топката в първите минути. В 55-ата минута Клинт Демпси засече с глава центриране от корнер, но Линдергаард бе на мястото си и спаси. Две минути по-късно Йон Арне Рийзе отправи мощен изстрел от пряк свободен удар, но топката профуча покрай страничната греда на Юнайтед. В 59-ата минута сър Алекс направи втората си принудителна смяна в мача, след като влезлият през първата част Ашли Йънг напусна терена, а на негово място се появи Джи Сунг Парк. В 59-а минута Линдергаард пак трябваше да се намесва, този път след удар на Демпси от далечна дистанция.

В 77-ата минута на терена се появи Димитър Бербатов, който замени Уелбек. Малко след това Анди Джонсън се озова на добра позиция в наказателното поле и шутира, но уцели напречната греда на Линдергаард. Три минути преди края Уейн Рууни вкара четвърти гол в мача, забивайки топката в долния ляв ъгъл на Стокдейл с мощен изстрел от около 25 метра - 0:4. В последната минута след пас по земя на Антонио Валенсия отдясно, Димитър Бербатов елегантно с пета оформи крайното 0:5 с най-красивия гол в мача.

След победата си Юнайтед остана на второ място във временното класиране с 42 точки, докато Фулъм е 13-и с 18 пункта.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини