Изкупиха Коледната звезда от димитровградските магазини

Коледната звезда по магазините в Димитровград се изчерпа

Цветето Коледната звезда се наложи като традиционна коледна украса за дома, офиса или магазина преди новогодишните празници. Дни преди тях популярното цвете се изчерпа като асортимент по димитровградките цветарски магазини, разказаха продавачи.

Бройка от него се харчи между 4 и 6 лв., тази година малките магазини заредиха ограничени бройки, заради конкуренцията с големите хипермаркети, където се купуват много количества от Коледната звезда.

Мнозина обаче изпитват истинско разочарование, след като веднъж поставена в домашни условия, Коледната звезда загива, казват специалисти в бранша. Най – упоритите обаче съумяват да положат необходимите грижи, за да запазят “красавицата” и за следващия сезон.

Коледната звезда е много красиво, но капризно и трудно за отглеждане цвете, категорични са продавачите.

Растението има нужда от достатъчно светлина и температури - 17- 21 С през нощта и 20 - 24 С- през деня в зависимост от сорта. Ако тези температури се поддържат докато Коледната звезда цъфти, се развиват по едри прицветници (истинските цветове са дребни и невзрачни, но са заградени от ярки прицветници, които си наричат "цветове"), но растенията изнежват и стават нетрайни.

Полива се само с вода със стайна температура, тогава, когато усетите с пръсти, че почвата е засъхнала. В никакъв случай не бива да се преполива.

Трябва да се избягва пряката слънчева светлина в помещението, течение или близостта с отоплителни уреди. През лятото може да се изнесе на балкон, който не е ветровит.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини