8 °C

Чавдаров: Няма да вдигам цената на билета до Хасково

От фирма "Чавдаров" засега не мислят да вдигат цената на билета до Хасково

Намерението си да запази сегашната цена на билета от 1,50 лв. между Димитровград -Хасково заяви днес шефът на една от превозваческите фирми по линията Диян Чавдаров. Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net той коментира, че засега фирмата му не смята да повишава билета заради поскъпналия от Нова година литър дизел. Твърдения, че билетът до Хасково ще стане 1,80 лв. се появиха в регионалната преса днес.

Чавдаров отрече, някои от собствениците на останалите фирми, обслужващи линията до Хасково да е коментирал с него подобно повишение.  Припомняме, че трафикът между Димитровград и областния център се поема от хасковските фирми "Арда тур" и "Тракия бус" и димитровградската "Чавдаров ООД".

"Нормално е да се съберем и да обсъдим въпроса", каза Диан Чавдаров. Според него, едно увеличение от 30 ст. в момента не е удачно.

"Литър нафта сега е 2,52-2,55 лв., ние не увеличихме билета лятото, когато дизела се търгуваше по 2,80 за литър, защо да го правим сега", поясни превозвача. Той смята, че за скок в цената на билета може да се говори само, ако литър от горивото достигне 2,80 лв.

Диан Чавдаров

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини