Директорът на Дневния център в Димитровград подаде оставка

Директорът Мара Янева напуска по собствено желание

Директорът на Дневния център за деца с увреждания Мара Янева подаде оставка, това потвърди пред журналисти кметът Иво Димов. Тя е изтъкнала за това лични мотиви, а на мястото й ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс.

Днес кметът ще се срещне с родители и ръководството на Дневния център, за да коментира ситуацията. Припомняме, че в началото на седмицата там бе открит случай на хепатит, който паникьоса родители и персонал.

"Не съм подтиквана да подам оставка от никой, напълно доброволно напускам", каза  Мара Янева, потърсена за коментар по въпроса. Тя бе категорична, че не желае да работи с неморални и неетични хора. Бившата вече директорка визира логопедът в центъра Румен Велков и рехабилитаторът Марияна Вангелова.

Янева каза още, че в началото на декември е започнала кампания по овакантяването на нейното място. Тя е била подпомогната и от шефът на Здравната комисия д-р Вълчо Митрушев, твърди още бившата шефка.

По нейните думи, цялата ситуация е насочена срещу отстраняването й, но това уронва престижа на социалното заведение в Димитровград.

"За мен беше чест и привилегия да работя за Община Димитровград, за децата с увреждания, техните родители и всички останали прекрасни колеги от Дневния център за деца с увреждания", каза в заключение Янева.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини