Световна война в Интернет

Да внимават да не пипнем сопата!

Само дни след протеста на цялата световна Интернет общност против въвеждането на законите, които уж щели да се преборят с онлайн пиратството, а всъщност целящи тотален контрол върху всичко и всички в Интернет (SOPA и PIPA) Интернет пространството е във война!

Като акт на непремиримост към собствените си решения да въведат тези закони само преди дни бяха арестувани собственици на сайтове, които "нарушават" авторски права и бяха спряни сайтове, набедени да правят същото!

Най-известният спрян поради тази причина сайт е megaupload.com; Сайт, който до скоро предоставяше място за съхранение на файловете ви и лесен достъп до тях от всяка точка на света!

В отговор на това - хакерска група, назоваваща себе си "Анонимните", същите и яростни противници на SOPA и PIPA, хакнаха стотици сайтове по света за да покажат нагледно своя протест и сила! Като част от протеста срещу спирането на Megaupload беше хакнат от Анонимните дори сайта на ФБР!

 Към 08:50 ч. днес продължаваха да бъдат хакнати http://www.universalmusic.com.br/, http://www.justinbieberweb.com/,  http://www.selenagomezweb.com/,  http://www.paulafernandes.com.br/ като на тяхно място излизаха само надписи от рода на: "Ако Megaupload го няма, и вас също ви няма" и "Сори, Админ..."!

107 бразилски сайта също са били "извадени от строя" от Анонимните през изминалата нощ в знак на протест срещу спирането на Megaupload. Това е така наречената D-DoS атака, а не истинско хакване. Можете да видите пълния списък на извадените от строя сайтове (актуален към 07:30 ч. Българско време) тук: www.pastebin.com/cujqqtcn!

По-късно са изчезнали и сайтовете www.newalbumreleases.net, www.emimusicbrasil.com.

Авторката на тази статия се оплаква, че днес и е било невъзможно да публикува тази информация във Фейсбук.

 

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини