Вдигат с паяк колите, пречещи на снегорините

От Общината започнаха да вдигат паркираните по улиците коли с авто паяка

С авто паяк местят неправилно паркираните по улиците коли в Димитровград, още вчера съоръжението е било пуснато в действие, каза пред журналисти днес зам.кметът Светослав Стойков. Автомобилите само се вдигат от мястото, без да бъде налагана глоба на собствениците, каза зам.кметът.

До мярката се е стигнало след многократните апели на Общината димитровградчани да си преместят возилата, спрени по пътищата, защото пречат на снегопочистваща техника. Вдигането ще продължи и днес, ако се наложи, заканиха се от тукашната администрация.

Димитровградският квартал "Габера" е без вода заради сложната зимна обстановка, екипи на ВиК работят по отстраняването на повредата, коментира още Стойков. Все още е нарушено водоподаването в селата Горски извор и Ябълково.

Иначе обстановката в общината е нормална при зимни условия, обобщи Стойков. "Нямаме бедстващи хора, нямаме затворени пътища и селища без електрозахранване в Димитровградско", категоричен бе зам.кметът. Той уточни, че днес продължава работата по почистването на второстепенните улици в града, както и извозването на почистения снег. Продължава и отстраняването на падналите клони и дървета по димитровградските квартали и улици.

Както Dimitrovgrad.bgvesti.net информира още вчера, основния проблем на града в снеговалежа вчера бяха падналите от тежкия сняг дървета и храсти, които затрудняваха движението на пешеходци и коли.

Пътищата в града и общината са проходими при зимни условия, каза зам.кметът
Обстановката е нормална при зимни условия, каза зам.кметът Светослав Стойков
почистване на второстепенните улици предприемат днес от администрацията
Натежали от снега дървета и храсти създават опасност за минувачите и днес

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини