Данъци с отстъпка плащаме до 10-ти този месец

До 10-и февруари включително физическите лица могат да платят дължимия от тях данък по годишната си декларация с отстъпка от 5 процента. От тази година плащането на данъка може да стане и в последния ден, стига сумата да постъпи по сметката на НАП на следващия работен ден.

От офиса на Агенцията в Хасково напомнят, че отстъпката върху данъка за довнасяне се ползва само при условие, че авансовият данък е внесен през 2011 година.

Плащането на данъци и осигурителните вноски може да стане по интернет, с пощенски запис за плащане към бюджета или по банков път.

За улеснение на клиентите на НАП в Хасково, към офиса са разкрити банкови гишета, в които при плащане на данък върху доходите от физическо лице такса не се дължи.

Данъците и осигурителните вноски се заплащат по банкови сметки на НАП, като за физическите лица това е сметката на дирекцията по постоянния им адрес. Клиентите на НАП трябва да знаят, че при попълване на преводни нареждания към бюджета е необходимо да се напише точната сума, кодът за вид плащане, входящият номер на документа, по който се плаща и непременно да се посочи периодът, за който се отнася плащането.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини