Сърцето, пейката, снега, надяваме се и малко топлина, времето в Димитровград

Днес, два дни след дъждовния потоп, Димитровград е под бял сняг. След малката, почти изчезна и средната пейка, да се надяваме да не загубим от поглед и Голямата скамейка. Снегът продължава да вали след кратката почивка която си даде днес.

Главните булеварди на града са почистени и лесно проходими. Това не се отнася за второстепенните пътни артерии на града ни, показа наша репортерска проверка. Но да си признаем такава зима отдавна не сме виждали и на службите, почистващи града, не им е леко. Дали имат достатъчно техника, дали си вършат добре работата, няма да коментираме, защото съседно Хасково е в много по-лошо състояние, убедихме се ние.

Булевардите в момента са изчистени

Нека подкрепим хората, които денонощно се опитват да ни помогнат с разчистването на преспите. Помощта е в това да почистим пред жилищните сгради и магазините, да си преместим колите от главните улици. Не на последно място - се обадим на дежурните телефони на общината, ако видим опасности, които дебнат над главите ни - като ледени висулки, падащи мазилки и др. Телефонът е 0391 661 61.

Преместете си колите от улиците, зоват от общината за пореден път

И въпреки студа, нашите недоволства от почистването на улиците и тротоарите, от спирането на тока или водата - има позитивно настроени хора, които виждат красотата в белия град. Доказва го сърцето, нарисувано на площада пред общината , то е там и ни кара да се усмихнем и да повярваме в любовта. БРАВО за сърцето - то създаде малко топлина, надявам се и вас да сгрее поне за кратко в студа.

Послепис: Пострадалата от наводненията улица "Първи май" в момента е потънала в сняг, но е красиво.

Хр. Христозов

Сърцето в снега пред общината
снимка на Катя Атанасова- цитат "На улица "Химик" хората чистят в екип:) както нкога досега! Не е за вярване..."

Някои димитровградчани почистиха пред своя дом
Още едни почистващи пред жилищата си

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини