Започна опис на щетите от потопа в село Бисер

Започна оценка и описване на щетите от наводненията в района на село Бисер, съобщиха от МВР.

Поради лоши метеорологични условия летище Пловдив е затворено. Летище Варна също е затворено, но за планов ремонт. Летище София работи при зимни условия.

Пристанищата Варна и Бургас работят нормално.

Заради спиране на корабоплаването на по река Дунав и невъзможността за осъществяване на фериботна връзка при Видин, Оряхово и Силистра, трафикът беше пренасочен към Дунав мост.

В 24 населени места около София, Смолян, Кърджали, Пазарджик и Хасково е затруднен достъпа за доставка на хранителни продукти, медикаменти и други стоки от първа необходимост.

Без електрозахранване продължават да са 29 населени места в областите София, Добрич, Смолян, Пазарджик, Стара Загора и Хасково, а други 31 са с нарушено водоснабдяване.

Продължават да преливат общо 6 язовира - яз. Ивайловград, яз. Студен кладенец, яз. Боровица, яз. Камчия, яз. Ясна поляна и яз. Йовковци. Организирано е постоянно наблюдение за състоянието им.

Снощи от Унгария пристигнаха 100 000 чувала за пясък. Очаква се поетапно да пристига помощ чрез Механизма на ЕС за Гражданска защита: от Италия - 20 зимни палатки; от Белгия - 80 000 чувала за пясък и 2000 кв. м. ГЕО текстил за диги.

Днес се очаква да пристигне и помощта от Румъния /80 000 чувала за пясък/ и помощта от Полша /2000 кв. м. ГЕО текстил за диги/.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини