Решетки ще има. 8 години затвор за Баретата!

Софийски градски съд постанови присъда от 8 години лишаване от свобода на Златомир Иванов – Златко Баретата по обвинение за организиране и участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Съдът обаче призна за невинни Баретата и Мартин Димитров за убийството на Румен Стефанов. Димитров бе обявен за виновен за участие в организирана престъпна група с цел разпространение на наркотици, за което получи присъда от 4 години затвор при общ режим.

Подсъдимият Иван Величков бе признат за виновен за участие в организирана престъпна група, за което получи 4 години затвор. Подсъдимият Даниел Кръстев бе признат за виновен за участие в организирана престъпна група. Той беше осъден на 5 години затвор при първоначален строг режим.

Софийски градски съд присъди на подсъдимия Коста Ефтимов 5 години затвор заради участие в организирана престъпна група. Борислав Секулов бе признат за виновен и получи присъда от 2 години затвор при първоначален строг режим. Съдията призна подсъдимият Марин Велчев за виновен в участие в организирана престъпна група и му наложи присъда 3 години и 6 месеца затвор. Росен Иванов бе осъден на 3 години затвор. Кирил Атанасов получи присъда от 5 години затвор. Богдан Василев и Мартин Колевски бяха признати за невинни за участие в организирана престъпна група, но бяха признати за виновни по обвинение за притежание на наркотици. За това съдът им наложи глоба от 1000 лв. Подсъдимият Васил Колев бе обявен за невинен за участие в организирана престъпна група, но виновен за притежание на наркотици, за което получи година и половина лишаване от свобода. Останалите подсъдими по делото – Валентин Улов, Юлиан Зашев, Ивайло Христов, Евгени Ефтимов, Георги Йорданов, Филип Христов и Георги Петров, бяха признати за невинни.

Решението на Софийски градски съд подлежи на обжалване в Софийски апелативен съд.

Златомир Иванов се извини на всички, които са осъдени: "Заради мен ги осъдиха". Баретата обясни, че ако той беше оправдан и те щяха да са оправдани. Според него има много неща, които се разминават по това дело и той се надява втората съдебна инстанция Софийският апелативен съд да им обърне внимание. Като посочи, че в България всеки е невинен до доказване на противното, Баретата коментира, че тях ги съдят предварително. Той посочи, че и групата е много странна, тъй като в нея има само организатори, но не и работници. Иначе преди присъдата днес, Баретата не е очаквал нищо. Каза само, че не знае дали има смели хора, за да бъде оправдан. "Аз се смея, какво да направя? Това, че се смея, не значи, че ми е смешно", коментира още Баретата. Посочи, освен това, че със същата логика можел да бъде осъден и за всичко друго, дори и за това, че е продавал обогатен уран.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини