Убиха любимата на Кадафи телеводеща, преди това отрязаха езика й

Известната журналистка в Либия и телевизионна водеща Галя ал Мисрати, която се радваше на огромна популярност по време на царуването на Муамар Кадафи, е била убита в една затворническа килия в столицата Триполи.

Според чуждестранните медии, Галя е убита, защото се радвала на добри отношения с Кадафи и категорично отхвърляла победата на бунтовниците. Впрочем позицията си жената никога не е крила, многократно е отправяла остри критики към новата власт, и дори обеща да отмъсти за убития полковник, пише "Новости" РИА.

Галя ал Мисрати последно се появи пред телевизионните камери на 30 декември миналата година. На снимката тя мълчеше и държеше лист, на който беше написана актуалната дата. По лицето на жената имаше признаци на побой. Тези, които са видели кадрите, твърдяха, че е вероятно на Галя ал Мисрати да са отрязали езика. След това журналистката изчезна и никой не знаеше къде е тя.

Убийството е станало на 17 февруари и е "посветено" на годишнината от началото на въстанието срещу режима на Муамар Кадафи в Либия. Официалните либийски власти засега нямат никакъв коментар на информацията.

snews.bg

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини