Министър Аню Ангелов: Земята под яз. Иваново е наша, ама язовира не е

Министърът определено се дразни от свързването на яз. Иваново с военните

Язовир Иваново никога не е принадлежал на министерството на отбраната. Някои кметове ще се изненадат много неприятно заради свободните си коментари, които направиха пред медиите, в боево настроение коментира военен №1, министърът на отбраната Аню Ангелов, който бе в Хасково. Военният министър за пореден път бе запитан има ли отношение ведомството му към язовира, който удави харманлийското село Бисер. Министърът си бе написал домашното:

„След построяването си през 1963 г-та година, язовирът е на АПК „Харманли“. После е даден на ТКЗС „3-ти март“. През 1994-та година язовирът е продаден от ТКЗС-то в ликвидация на две земеделски кооперации. „Не знам на кого е язовира сега, но нямам данни от 94-та досега да е обект на някакви сделки. Не е и наш“ категоричен е Ангелов.

Объркването, че е собственост на военните идва от това, че част от земята ПОД язовира е на военното ведомство. Това не значи че язовирът е на него, уточни министърът. Намеси се и областната управителка Ирена Узунова- все едно да имаш къща върху земя която не е твоя, и обратното.

Това че язовирът е бил използват за тренировки на военните не значи нищо. „Форсирали сме и други язовири, река Марица, Тунджа и те ли са наши“ не спести сарказъм Аню Ангелов.

Министърът взе отношение и по рушащите се военни имоти в града. Специално за поделението на Булаир бе казано, че средния парцел с паметника на 10-ти родопски полк е даден на областния управител, а другите парцели се продават. Ако пак не се намерят купувачи, както вече стана веднъж, ще бъдат предоставени безвъзмездно на община Хасково.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини