БСП: Публично да се оповестят длъжниците към общинската хазна

На пресконференция днес от групана на БСП разясниха как ще гласуват по време на утрешното обсъждане на бюджета на сесия

Да бъдат оповестени публично имената на длъжниците на общината, физически и юридически лица предлага сесийната група на БСП в Общинския съвет. Такъв съвет червените общинари дали неодавна на кмета Иво Димов по време на среща, на която се коментирал проекта  за бюджет на общината. Това стана ясно по време на брифинг, свикан от представители на групата в тукашния ОбС този следобед.

Според лидерът на БСП Димитър Петров, това е един от сигурните начини администрацията да събере задълженията си и да увеличи приходите в хазната в трудна година като тази.

Че ще подкрепят на сесия утре финансовата рамка за 2012-та година, увериха съветниците, като посочиха, че това е необходимия на Димитровград бюджет, който ще закърпи положението във времена на криза.

От БСП обаче бяха категорични, че ще настояват за няколко социални ангажимента, които да поеме Димов и администрацията му. На първо място ремонт на здравните служби в Длъгнево, Здравец и Върбица, реконструкция в клубовете на инвалида и диабетика в града, следват ремонт на Детско отделение към МБАЛ и непроменени такси в детските градини в общината. "Нека липсите в бюджета не бъдат за сметка на социалните ангажименти към гражданите", заяви ясно Димитър Петров.

На редовната февруарска сесия утре червените общинари внасят и няколко докладни. Сред тях осигуряване помещение на читалище "Рома", приемане наредбата за даровити деца в общината, отпускане на сумата от 600 лв. за иновативно обучение по математика в СОУ"Л.Каравелов".

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини