Решено: Паякът минава към Общинска охрана

С гласовете на 27 съветници от общо 30 днес бе решено специализираният автомобил за отстраняване на неправилно паркирани коли, т.нар. паяк да бъде предоставен за ползване на "Общинска охрана" ЕООД.

Досега съоръжението се стопанисваше от Общинското предприятие "Паркинги и гаражи". Както писахме по-рано тази седмица, промяната се налага заради нуждата от издаване на лиценз за обществен превоз.

Според изискването на Държавната автомобилна инспекция, такъв могат да получат само търговските дружества, а Общинското предприятие "Паркинги и гаражи" не е регистрирано по Търговския закон. Затова и от юни месец 2011 г. насам паякът в Димитровград на практика не работи.

На сесията стана ясно, че когато е функционирал, автомобилът за вдигане на неправилно паркирани возила е бил на загуба. Съветникът от "Да за Димитровград" Тодор Ташев предложи паяка да се отдаде под наем, за да печели общината. Малко по-късно съветникът оттегли идеята си.

"Работата на паяка е да въвежда ред и дисциплина по улиците", припомни димитровградският кмет. Димов допълни, че по закон съоръжението трябва да се придвижва с човек от "Общинска охрана".

На някоя от следващите сесии ще се коментира работата и финансовото състояние на "Общинска охрана" в Димитровград. Днес бе допълнено още да се трансформират част от щатните бройки в ОП " Организация и контрол на движението, паркинги и охрана".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини