Жените в ГЕРБ- Димитровград помогнаха на психично болни в нужда

Гост на проявата бе директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" Грета Иванова, която благодари на дамите от ГЕРБ за инициативата

290 лв. събра благотворителната вечер на женската организация на ГЕРБ в Димитровград в навечерието на 8 март. Дамите от тукашната структура са решили да закупят чехли и халати за нуждите на психично болни жени от Дома в свиленградското село Пъстрогор.

"Идеята е в навечерието на женския празник, ние като дами да помогнем на други жени в нужда", поясни председателят на ГЕРБ жени в Димитровград Валентина Костова.

За целта на специален базар в димитровградско заведение бяха подредени картини, дърворезби, стихосбирки от 9 местни автори.

Част от творците бяха и гости на проявата. Поетесата Величка Петрова- Вили Ро прочете свои стихове, а за музикалното офромление се погрижиха от Акустично джаз трио.

Председателят на Здравната коминия към ОбС д-р Вълчо Митрушев закупи дървен кръст от базара, който ще бъде предоставен на параклиса в дома за психичноболни в Пъстрогор. Д-р Митрушев изненада дамите на тържеството, като откупи всички стихосбирки на поетесата Величка Петрова и ги подари на представителите на нежната половинка.

Директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" в Хасково Грета Иванова дари средства за иконостас, който също е предназначен за параклиса в свиленградското село. Своята лепта дадоха и останалите гости на мероприятието, сред който кметът Иво Димов, който също си хареса дърворезба. Поздрав към присъстващите отправи и депутатът Катя Чалъкова, която се включи в благородната кауза с дарение.

Женската организация на ГЕРБ ще продължи да набира посуда в офиса на партията на бул."Раковски". Събраното ще отиде за нуждите на хората от пострадалото от наводненията село Бисер. Става дума за различни домакински уреди и прибори, уточни Костова.

Т.Милева

С торта в цветовете на ГЕРБ бяха изненадани домакините от хасковските гости

Гост на проявата бе и градоначалникът Иво Димов, който също направи дарение за каузата

Баба Марта също не пропусна събитието и върза мартенички на всички
Акустично джаз трио се погрижи за музиката

Част от изложеното на сношния базар
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини