79 жени от димитровградско проговориха за проблемите си

За 12 месеца 79 жени от димитровградско са потърсили за помощ специалистите от  Бюрото за иновативни социални услуги, което се помещава в сградата на Българо-гръцкия център в Димитровград. Работата му стартира преди година по проект, реализиран, освен в Димитровград и в София и Пловдив.

Цифрата е обнадеждаваща, като се има предвид, че става дума за хора, пострадали от домашно насилие, психологически тормоз или друг вид социален проблем, коментира координаторът там Антония Филева.

Разработката вече приключи, а екипът отчита още оказана подкрепа и на 21 представители на силния пол. В графата "успешни" са и шест консултации в брачни двойки или такива, живеещи на семейни начала, както и четири случая на хора с психологични проблеми.

Над 96 са поисканите заявки за различна подкрепа от специалистите, на място в Бюрото са извършени 112 юридически, 145 психологически и 16 трудово-правни консултации.

Продължаваме съществуването на Бюрото за социални услуги, коментира още Филева. Всеки вторник и четвъртък от 10:00 до 17:00 часа в Българо- гръцкия център ще има специалисти на разположение. Според Филева, е много важно че димитровградчани и жителите на Общината разбраха, че могат да потърсят помощ когато имат семеен или личен проблем. В този смисъл, не е на дневен ред остарялото мислене, ако има проблем -мълчи, за да не научат хората, убедени са още от Бюрото за социални услуги.

Все повече димитровградчани търсят помощ от специалист при проблеми

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини