1 453 лв. събраха димитровградчани за Бисер в кампания на ОбС

1453,85 лв. е събраната сума в помощ на пострадалите от наводненията в село Бисер в кампанията, подета от Общински съвет -Димитровград. Това отчетоха пред журналисти днес общинските съветници Иван Гочев (ЕНП) и Иво Георгиев (Да за Димитровград) .

Припомняме, че ден след трагедията в харманлийското село на 6 февруари, тукашните общинари поставиха урна за дарения във фоайето на Общината с призив всеки, който желае да помогне на пострадалото население.

Част от сумата -300 лв ще бъде отделена за седемчленно семейство от село Странско, което също пострада от пороите в димитровградско. Утре фамалията ще пристигне в Димитровград, за да получи лично парите. "Ще настояваме средствата да се разходват по предназначение, семейството има нужна от нов покрив на къщата си", каза Георгиев.

Останалата сума от 1153 лв. ще постъпи по сметката за пострадалите от село Бисер в харманлийска банка. Съветниците отчетоха, че това е била една добра кампания и макар сумата да не е голяма за размерите на бедствието, тя все пак показва съпричастността на община Димитровград и жителите й.

Повече от месец урната за дарения за хората от Бисер бе поставена във фоайето на Общината

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини